MENU

Bejelentkezés
+36 30 202 2974

Fogbeültetés (implantálás)

A fogorvostudomány területén talán az egyik legjelentősebb technológiai fejlődésnek tekinthető a fogászati implantátumok alkalmazása. Megjelenésük előtt azok számára, akik valamilyen okból elveszítették egy vagy több fogukat, kizárólagos megoldást a hidakra épített koronák (fix fogpótlás), illetve nagyfokú vagy teljes foghiány esetén műfogsor (részleges vagy teljes kivehető fogpótlás) készítése jelentett.

Az implantátumok azonban megoldást jelenthetnek azoknak:


Az implantátum gyakorlatilag egy műgyökér, amely általában orvosi fémből (titánium) készül és szájsebészeti műtét során vagy az állcsontba kerül beültetésre, vagy az állcsont felső ívén, az íny alatt helyezik el.
Ezzel jellemeztük is a két leggyakrabban alkalmazott fogászati implantátum típust.
Az első az úgynevezett endostealis implantátum, amelyet tehát közvetlenül az állcsontba ültetnek be, lehet csavar, henger, vagy penge formájú. Az így behelyezett műgyökér bizonyos idő elteltével a csontosodási folyamatnak köszönhetően gyakorlatilag beépül az állcsontba biztosítva a koronák elmozdulás mentes rögzítését.
A második az úgynevezett subperiostealis implantátum, egy fém vázszerkezet speciális csapokkal (a koronák rögzítéséhez), amelyet az íny alá, de az állcsont felső ívén helyeznek el. Ezt a típust abban az esetben alkalmazzák, amikor a páciensnél nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségű és sűrűségű csontállomány az implantátum csontba történő beültetéséhez.
Mindkét esetben nagyon stabil, gyakorlatilag eredeti fogainkkal megegyező támasztékot kapunk a fogpótlások (koronák) ezt követő felhelyezéséhez.

Azonban fontos megjegyezni, hogy nem mindenki alkalmas implantátum behelyezésére. Annak eldöntését, hogy ki alkalmas és ki nem, minden esetben alapos vizsgálatnak (panoráma röntgen, CT vizsgálat, a páciens esetleges betegségei) kell megelőznie.

Ezt követően, ha egészségi állapota megfelelő az implantálásra, szájsebész kollégánk segítségével megtervezzük mind az implantátum behelyezéséhez szükséges műtéti beavatkozást, mind a rákerülő fogpótlást.
Miután sor kerül a beültetésre, rendelőnkben elkészítjük Önnek a szükséges fogpótlást cirkonból vagy porcelánból (korona, híd, protézis) amit a már beültetett implantátumhoz hozzárögzítünk, visszaadva ezzel a ragyogó mosoly biztosította önbizalom érzését.


ÁRAINK

Szerződött Egészségpénztárak

K&H Medicina Egészségpénztár
Danubius Egészségpénztár
Prémium Egészségpénztár
MKB-Pannónia Egészség- és Önsegélyező Pénztár.
OTP Egészségpénztár
Generali Egészség- és Önsegélyező Pénztár
Vitamin Egészségpénztár
Tempo Egészség- és Önsegélyező Pénztár
Patika Egészségpénztár

Galéria

Hatékony módszerek arra, hogyan ösztönözzük gyermekeinket a fogmosásra.

Hatékony módszerek arra, hogyan ösztönözzük gyermekeinket a fogmosásra.

Amint a tejfogak elkezdenek előbújni, azokat minden nap gondozni és tisztítani kell. Az első fog általában már 6 hónapos korban kinő, de ritkán előfordulhat, hogy már születéskor is van 1-2 foga a csecsemőnek.

Vélemények

Módis Balázs

"A könnyen elérhető helyen lévő rendelő és a rendelési idő rugalmassága azonnal szimpatikus volt, ezt csak külön fokozta a doktornő kedvessége. A teljeskörű vizsgálat után közérthetően, világosan elmagyarázza, hogy mi fog történni a kezelés alatt. A betegnek ez nagyon megnyugtató és máskor is bizalommal fog jönni a rendelésre."